Meestgestelde vragen

Meestgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt wanneer je start met rijlessen. Op deze pagina verzamelen wij de vragen die het meest aan ons gesteld worden. Mogelijk vindt je hier dus al veel antwoorden. Mochten jouw vragen er niet tussen staan neem dan gerust contact met ons op! We geven graag antwoord op jouw vragen. 

Een autorijles bij Rijschool Dijkman duurt 60 minuten. Om zo effectief mogelijk aan de slag te kunnen plannen we 1,5 lesuur in (90 minuten). Dat is precies voldoende om veel te oefenen zonder je concentratie kwijt te raken.

Autorijschool Dijkman geeft autorijles in een Volkswagen Golf. Aanhanger rijles wordt gegeven in een Dodge Ram.

Om mee te beginnen: rijles is voor veel mensen iets spannends! Is dit bij jou ook het geval? Geef dit dan ook direct bij het begin aan, we bouwen de rijlessen dan langzamer op en letten tussentijds goed op hoe het met je gaat. Wat vooral belangrijk is in je hoofd te zetten is dat autorijden niet iets is wat je in 1 dag leert! Je leert door te doen, te herhalen, door fouten te maken en te leren van deze fouten door ze misschien nog wel 3 of 5 keer te maken! Uiteindelijk zul je merken dat je angst afneemt naarmate je meer controle hebt over het rijden. En dat komt vanzelf door veel te oefenen!

Tijdens de rijles ben je uiteraard vooral veel aan het oefenen op de weg zelf. ‘Autorij-uren’ maken zorgen ervoor dat je vooruit gaat. Dit gaat volgens een bepaalde volgorde die ervoor zorgt dat je altijd werkt aan onderdelen van het autorijden die op dat moment bij jouw niveau passen. Wanneer nodig zetten we de auto uiteraard ook even stil om situaties wat nader te bestuderen. Autorijschool Dijkman maakt gebruik daarbij gebruik van digitale middelen via de i-pad die direct aan jou zichtbaar maken hoe er met situaties kan worden omgegaan.

Heb je je theorie-examen gehaald dan is dit 1,5 jaar geldig! Zorg er dus voor dat je binnen 1,5 jaar na het behalen van je theorie-examen je rijbewijs haalt. Normaal gesproken moet dit ook gewoon altijd zeker goed lukken! Weet je echter bijvoorbeeld dat je voor je studie binnenkort een jaar naar het buitenland gaat? Houd dan wel rekening met de geldigheid van je theorie-examen! Daarnaast is een positief afgelegd theori-examen een vereiste om een praktijk-examen aan te kunnen vragen!

Ja dat kan, je kunt bij ons in termijnen betalen. Je ontvangt gedurende je rijles een aantal deelfacturen en aan het einde van je opleiding een eindfactuur.

Nee dat kan uit veiligheidsoverwegingen niet. Het is voor en rij-instructeur niet prettig om veel losgeld in de auto te hebben. Je ontvangt gedurende je rijles een aantal deelfacturen en aan het einde van je opleiding een eindfactuur.

Het CBR geeft aan dat een leerling gemiddeld 43 lessen van een uur nodig heeft om zijn rijbewijs te halen. Dat is ook de ervaring van Autorijschool Dijkman. Gemiddeld heeft een leerling bij ons 45 uur rijles. Uiteraard zijn hier ook uitzondering op, sommige leerlingen hebben genoeg aan 25 rijlessen andere leerlingen hebben 50 rijlessen nodig. Feit is in ieder geval: je haalt je rijbewijs altijd!

Een tussentijdse toets is niet verplicht. Onze ervaring is wel dat de slagingskans bij een eerste praktijkexamen na een tussentijdse toets zo’n 30 % hoger is.

Jouw instructeur vraagt het praktijkexamen aan en doet dit op het moment dat hij echt het gevoel heeft dat je er klaar voor bent. We hebben daarom ook een hoog slagingspercentage.

Op het moment dat wij merken dat het examen jou teveel stress bezorgt kunnen wij er samen voor kiezen om in plaats van een regulier praktijkexamen een faalangstexamen aan te vragen. Dit examen duurt langer en wordt begeleid door examinatoren met ervaring rondom faalangstbegeleiding. Voordeel van het faalangstexamen is dat je gedurende het examen mag aangeven dat je even wilt stoppen om op adem te komen. Wanneer jij er weer klaar voor bent, wordt het examen hervat. Omdat het examen langer duurt en er sprake is van speciaal opgeleide examinatoren ligt de prijs van de examen wel hoger dan een regulier praktijkexamen.

Autorijschool Dijkman geeft rijles in Nieuwe Niedorp, Winkel, ’t Veld, Lutjewinkel, Waarland, Langedijk, Schagen, Opmeer en Heerhugowaard. Afrijden doen we in Alkmaar en Hoorn.

Rijschool Dijkman bestaat al 20 jaar! In deze 20 jaar hebben ruim 1000 leerlingen hun rijbewijs gehaald.

Ja dat kan zeker! Heb je bijvoorbeeld een paar tussenuren en wil je die nuttig gebruiken? Dan spreken we af dat we je ophalen en weer terugbrengen bij je school. Of we halen je op bij school en zetten je dan thuis weer af.

Zit je vraag er niet tussen? Neem contact op!